Πανελλήνια Ένωση Hapkido

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΑΠΚΙΝΤΟ

Nους υγιής εν σώματι υγιεί.

Η τέχνη της αρμονίας, της δύναμης και του πνεύματος.

Καλώς ήρθατε στην Πανελλήνια Ένωση Χαπκίντο!

Καθώς το Χαπκίντο είναι μια παραδοσιακή κορεάτικη πολεμική τέχνη, με στόχο την ανάπτυξη των σωματικών και πνευματικών δεξιοτήτων του εκπαιδευόμενου, η αποστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Χαπκίντο είναι η διατήρηση των αυθεντικών τεχνικών και του αληθινού πνεύματος δύναμης και αρμονίας του Χαπκίντο, όπως πέρασε από γενιά σε γενιά και από δάσκαλο σε μαθητή, φτάνοντας σε εμάς μέσω του μεγάλου Δασκάλου Κwang Sik Myung.

Η Πανελλήνια Ένωση Χαπκίντο είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που μπορεί να εγγυηθεί τη συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη σε κάθε επίπεδο, ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χαπκίντο (World Hapkido Federation). Όλοι όσοι θέλουν να μάθουν και να διδάξουν την τέχνη του Χαπκίντο με ήθος και σοβαρότητα, είναι ευπρόσδεκτοι στην ΠΕΧ. Ευχόμαστε σε όλους σας καλή υγεία, καλές προπονήσεις και προσωπική εξέλιξη στον μέγιστο βαθμό!

Ευχαριστούμε,

ο Πρόεδρος της ΠΕΧ

Ευάγγελος Θάνος


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ XΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚWANG-SIK MYUNG 

 

Πέρασaν δύο χρόνια χωρίς το δάσκαλό μας Kwang-Sik Myung. Ο Kwang-Sik Myung ήταν από τους θεμελιωτές της τέχνης του Χαπκίντο, πρώτα στην Κορέα και μετά στις Η.Π.Α. Ίδρυσε τον πρώτο διεθνή οργανισμό για το Χαπκίντο, την World Hapkido Federation και έγραψε μερικά από τα καλύτερα βιβλία πάνω στο θέμα.

Ο Kwang-Sik Myung ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος, αυτό το είδος δασκάλου που είναι πάντα κοντά σου, πρόθυμος να σε διδάξει την τέχνη του, να σε καθοδηγήσει, να σε εμπνεύσει, να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος. Όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά θα συμφωνούσαν μαζί μου ότι τον διέκρινε το ήθος, η σοβαρότητα, το μέτρο των λόγων και των έργων. Αν και ήταν κορυφαίος και διεθνώς γνωστός δάσκαλος, ήταν πάντα προσιτός, ευγενής, γενναιόδωρος και μετριόφρων.
Είμαι ευγνώμων που υπήρξα μαθητής του και διδάχτηκα τόσα πολλά από εκείνον. Η μνήμη του μένει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας και προσπαθούμε να συνεχίσουμε το έργο του. Είμαι σίγουρος ότι από κάπου ψηλά ο Kwang-Sik Myung μας χαμογελάει με χαρά και ικανοποίηση.

Το πνεύμα και η ικανότητα ανταγωνισμού αποτελούν τη βάση της επιτυχίας στην καθημερινή ζωή μας στην κοινωνία, όπου συχνά αντιμετωπίζουμε αντιπάλους. Βλέπουμε έτσι ότι η προέλευση των πολεμικών τεχνών είναι η αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων. Η ουσία των πολεμικών τεχνών είναι ο ανταγωνισμός. Αφού κάθε πολεμική τέχνη είναι ένα μέσο αυτοπροστασίας αλλά και άμυνας ενάντια στην αδικία, η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες θα πρέπει να συνοδεύεται από πνευματική εκλέπτυνση και υπομονή.

Μάστερ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΑΝΟΣ, 8ο DAN TKD & 6o DAN HKD


Η Πανελλήνια Ένωση Χαπκίντο ανακοινώνει τη διεξαγωγή ανοιχτού σεμιναρίου Kumdo.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Στις 22 και 23 Νοεμβριου 2014 και ώρες :
Σαββατο 18.00-22.00
Κυριακη 10.00-14.00
και 18.00-22.00

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Σπιτι της Γυμναστικης
στην οδό Αθ. Διάκου 1 Αργυρούπολη

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλοι οι εκπαιδευτές & μαθητές μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Χαπκίντο ,εκπαιδευτές & μαθητές από άλλα στυλ πολεμικών τεχνών από 12 ετών και πάνω καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί χωρίς προηγούμενη εμπειρία να μυηθεί στην τέχνη του Kumdo

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σαββατο: 18.00-22.00 Ανοιχτο για ολους

Εισαγωγη στην τεχνη του Κumdo , βασικες τεχνικες , βασικες φορμες, κοψιματα

Κυριακη:
Μονο για εκπαιδευτες !
10.00-14.00 και 18.00-22.00
αναπνευστικες ασκησεις, Αναλυση τεχνικων , κινησιολογια , προπονητικη , φορμες, κοψιματα.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ:

Ο Master Kim Beom, 7 dan στο Kumdo, τεχνικός υπεύθυνος στην Ευρώπη για την Duk Moo Kumdo International.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ:

Για το Σαββατο.
Για τα μέλη ,σχολές της Πανελλήνιας Ενωσης Χαπκιντο και της Kumdo Hellas: 30 ευρω .

Για τα τα μη μέλη 40 ευρω

Θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .

Υπευθυνος Διοργανωσης:

Μαστερ Βαγγελης Θανος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Χαπκίντο.

Τηλ επικοινωνιας 210-9938401- 6944793739