Στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2012, η World Hapkido Federation (WHF) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Χαπκίντο (ΠΕΧ), πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Σεμινάριο & Συνέδριο της World Hapkido Federation – 2012 στην Αθήνα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργυρούπολης.

Το Χαπκίντο, δίνοντας έμφαση στη φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών, συνδυάζει όλες τις τεχνικές (λακτίσματα, χτυπήματα με τα χέρια, πιέσεις σε ευαίσθητα σημεία, κλειδώματα, ανατροπές, πνιγμούς και χρήση όπλων) με ρεαλιστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Ο Master Tim Shin, κάτοχος του 7ου Dan και Τεχνικός Διευθυντής της World Hapkido Federation, δίδαξε αναλυτικά βασικές τεχνικές επίθεσης με «κλειδώματα» και ανατροπές αλλά και τεχνικές με τη χρήση σχοινιού, ενώ ο Master Jason Mix (κάτοχος του 6ου Dan και Περιφερειακός Διευθυντής της WHF για τις Δυτικές ΗΠΑ) δίδαξε τεχνικές με τη χρήση μεσαίου ραβδιού (Jung Bong), όπως και θεωρία και εφαρμογές της δυναμικής έκφρασης της ενέργειας (Ki) μέσα από το ανθρώπινο σώμα, σε σχέση με τα Πέντε Στοιχεία.

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, με περισσότερους από εβδομήντα μαθητές και εκπαιδευτές από όλον τον κόσμο, ενώ συμμετείχαν masters από οκτώ χώρες (Καναδάς, ΗΠΑ, Ρωσία, Πουέρτο Ρίκο, Χιλή, Ισπανία, Ολλανδία, Ελλάδα). Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής της World Hapkido Federation, Master Roe Jai Myung, ως γιος και διάδοχος του Grand Master Kwang Sik Myung (ενός από τους μεγαλύτερους και πλέον σεβαστούς δασκάλους πολεμικών τεχνών παγκοσμίως), μοιράστηκε το όραμά του για την WHF. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οργάνωση και το μέλλον της World Hapkido Federation, ενώ η συνάντηση επισφραγίστηκε με την υπογραφή όλων των χωρών-μελών της WHF.

O υπεύθυνος οργάνωσης Master Ευάγγελος Θάνος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Χαπκίντο και Regional Director της WHF για την Ανατολική Ευρώπη, έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των συμμετεχόντων, που έδειξαν ενθουσιασμό και κατέβαλαν σοβαρή προσπάθεια κατά τη διάρκεια της πολύωρης πρακτικής εξάσκησης και τις τρεις ημέρες του σεμιναρίου, αφού εκτός των άλλων είχαν την τύχη να διδαχτούν από όλους τους masters ένας προς έναν! Στο τέλος του σεμιναρίου απονεμήθηκαν πτυχία Dan αλλά και πτυχία συμμετοχής. Σύντομα θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από το σεμινάριο στο site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Hapkido (http://worldhapkidofederation.com) όπως και στο site της Πανελλήνιας Ένωσης Χαπκίντο.

WHF International Seminar & Leadership Conference 2012