World Hapkido Federation

World Hapkido Federation

Προγενέστερα της W.H.F. στις 20 Δεκεμβρίου 1973, ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ένωση Ομοσπονδιών (W.H.A.) από υψηλόβαθμους δασκάλους, στελέχη του Hapkido από διάφορες πολιτείες. Κατά το διάστημα αυτό δεν υπήρχε οργανισμός ή πρόσωπο που να αντιπροσωπεύει και να ενοποιεί όλα τα πρόσωπα στο χώρο του Hapkido και τους δασκάλους ή τις σχολές τους, είτε στις Η.Π.Α. είτε σε άλλες χώρες. Με μια ευρεία απήχηση, σύντομα μετά από την ίδρυση της W.H.Α. η κοινότητα του Hapkido στο πρώτο της γενικό κάλεσμα, το οποίο διεξήχθη στο Ντιτρόιντ των Η.Π.Α. στις 23 Ιουνίου 1974, το οποίο έγινε και η επίσημη έδρα της, εξέλεξε ως Πρόεδρό της τον Grand-Master Kwang Sik Myung.

Ο Πρόεδρος και Δάσκαλος Kwang Sik Myung, συνέγραψε και δημοσίευσε το πιο σημαντικό έργο για τη διάδοση του Hapkido. Αυτό ήταν το Korean Hapkido, Ancient Martial Art of Masters. Παράλληλα διοργάνωνε σεμινάρια προωθώντας το Hapkido μέσα από την παρουσίαση και την επίδειξη νέων τεχνικών, που ήταν το αποτέλεσμα έρευνας από διάφορους διακεκριμένους δασκάλους και τις σχολές τους. Από την πρώτη συνάντηση, ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις διεξήχθησαν με το 1976 και το 1978 να πραγματοποιείται το δεύτερο και το τρίτο συνέδριο αντίστοιχα, τα οποία έφεραν πιο κοντά και ανέπτυξαν τα συναισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δασκάλων του Hapkido.

Στις 29 Ιουνίου 1981 στο Σικάγο της πολιτείας του Ιλινόϊς έγινε η τέταρτη Γενική Σύνοδος. Στη συνέχεια το πέμπτο και το έκτο συνέδριο έγιναν όπως προγραμματίστηκαν και στο έκτο συνέδριο που έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 1985, η Ένωση τελικά είχε καθιερωθεί ως ο επίσημος αντιπρόσωπος των απανταχού εξασκώντων Hapkido.

Τέλος στις 16 Νοεμβρίου 1985 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, τα μέλη της Ένωσης ομόφωνα ψήφισαν την αλλαγή του ονόματος σε Παγκόσμια Ομοσπονδία Hapkido (W.H.F.) σε μια προσπάθεια να ενοποιηθούν όλες οι ανά τον κόσμο ενώσεις και οργανισμοί που εξασκούσαν Hapkido. Έτσι λοιπόν ο επίσημος οργανισμός των ενοποιημένων μελών παγκοσμίως εγκαινίασε τον νέο φορέα, με την ονομασία «The World Hapkido Federation».