Hwang In-shik

Ο Hwang In-Shik (επίσης Whang Ing-sik), γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1940. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους δασκάλους Hapkido σήμερα. Μια μεγάλη μορφή της τέχνης στην Ασία γνωστός και μέσα από τη δουλειά του στο Χονγκ Κονγκ με βάση ταινίες του Bruce Lee, του Jackie Chan και της Angela Μάο.
Ο ίδιος είναι γνωστός, ωστόσο, ως ένας από τους κορυφαίους δασκάλους της τέχνης όπου τελικά του απονεμήθηκε η μαύρη ζώνη του 10ου βαθμού, η υψηλότερη δυνατή στην τέχνη από την Παγκόσμια Ένωση Hapkido.

Πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε στην Sunch’ŏn, βόρεια της Πιονγιάνγκ στη σημερινή Βόρεια Κορέα.
Ο Hwang In-Shik και η οικογένειά του μετακόμισε στη Σεούλ, ενώ ήταν ακόμη νεαρός και εκεί ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τις πολεμικές τέχνες, πρώτα με το Tang Soo Do και στη συνέχεια, όταν ήταν 13 ετών, με την τέχνη του Hapkido.
Ο Hwang προσδιορίζει ως δάσκαλό του τον Choi Yong-Sool, ιδρυτή της τέχνης.
Σύμφωνα με τον Kim Hyung-sang από τη σχολή του Ulchikwan ο πρώτος δάσκαλος του Hwang ήταν ο Kim Yong-Jin.
Ο Hwang In-Shik έλαβε την μαύρη ζώνη του σε ηλικία 16 ετών και στάλθηκε λίγο αργότερα στα κεντρικά γραφεία της Korean Hapkido Association όπου πρόεδρος ήταν ο Ji Han Jae.
Μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της εξέλιξης της τέχνης. Πολλοί από τους πρωτεργάτες στο Hapkido σήμερα , ήταν μαθητές εκεί, συμπεριλαμβανομένων των Han Bong-soo, Kim Chong-sung and Myung Kwang-sik.

Συνδέσεις με τον κινηματογράφο στο Χονγκ Κονγκ
Ο δημιουργός ταινιών του κινεζικού Κινηματογράφου Huang Feng έφερε τους Hung Chin-pao (Sammo Hung), Jackie Chan, Tang Wei-cheng, Hu Yin-yin, Mao Ying (Angela Mao), Chang Yi and Chin Hsiang-lin στη Σεούλ για γυρίσματα το 1972 . Ο Huang Feng έψαχνε για εντυπωσιακές νέες τεχνικές για να εμπλουτίσουν στις σκηνές δράσης έτσι τα αστέρια του εκπαιδεύτηκαν στην έδρα του Hapkido στην Κορέα για περίπου τέσσερις μήνες υπό τον Hwang και τον πρόεδρο της KHA Ji Han Jae-.

Πολλά από τα εντυπωσιακά λακτίσματα και τεχνικές που βλέπουμε στον κινηματογράφο του Χονγκ Κονγκ σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτης της ένωσης.
Πολύ εντυπωσιασμένος από το ταλέντο τόσο toy Hwang In-Shik όσο και του Ji Han Jae-κλήθηκαν από τον Huang Feng να πάνε στο Χονγκ Κονγκ και να δημιουργήσουν μια ταινία εμπνευσμένη από τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στην Κορέα.
Η ταινία, φτιαγμένη το 1972, είχε τον τίτλο Hapkido και είναι γνωστή στο εξωτερικό υπό τον αγγλικό τίτλο Lady Kung-fu . Εκεί πρωταγωνίστησε η Angela Μάο,ο Carter Wong (Huang Chia-da).
Στην ταινία, τόσο ο Ji όσο και ο Hwang ουσιαστικά παίζουν τον εαυτό τους, ο ηγέτης του Hapkido και ο μαθητής του διδάσκουν την τέχνη σε μια ομάδα Κινέζων μαθητών.
Σε αυτή και τις επόμενες ταινίες όπως το Fist of Unicorn (1973 βλέπουμε τις εντυπωσιακές λαβές και κλειδώματα του Ji και τα απίστευτες δεξιότητες και λακτίσματα του Hwang.
Ο Hwang πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από ταινίες και η πρώτη φάση της καριέρας του λήγει μετά το θάνατο του Bruce Lee όπου ο Hwang είχε συνομιλίες σχετικά με την εμφάνιση σε μία σκηνή του GAME OF DEATH την εβδομάδα που πέθανε ο Lee.
(Ο Hwang είχε εμφανιστεί επίσης για λίγο μαζί με τον Μπρους Λι στο Δρόμο του Δράκου το 1972, κάνοντας έναν Ιάπωνα ειδικό στο καράτε.)
Ο Hwang επέστρεψε στην Κορέα, και για τα επόμενα χρόνια πρωταγωνίστησε σε μια σειρά πολεμικές ταινίες τέχνες, συμπεριλαμβανομένης της A Wandering Hero, Black Leopard & Black Spider.
Ο Hwang στη συνέχεια μετανάστευσε στον Καναδά και άνοιξε ένα dojang στην πόλη του Τορόντο με την πρόθεση να συνταξιοδοτηθεί από τον κινηματογράφο.
Αργότερα ο Jackie Chan, ο οποίος ήταν κασκαντέρ στις ταινίες του Hwang, γινόταν γρήγορα διάσημος στον κόσμο του κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ και κατάφερε να πείσει τον Hwang να επιστρέψει για να κάνει την πιο δημοφιλή ταινία στο Χονγκ Κονγκ μέχρι σήμερα το The Young Master (1980), το οποίο στην του αρχική του μορφή υπάρχει μια σκηνή 15 λεπτών αγώνα μεταξύ του Chan και του Hwang, στο Dragon Lord (1982), όπου ο Hwang έπαιξε επίσης έναν κακοποιό με φανταστικές μαχητικές ικανότητες, τις οποίες ο Chan πρέπει να ξεπεράσει.

Μέσα από τα φιλμ ο Master Hwang In-Shik έκανε διάσημο το Hapkido και τις τεχνικές του παγκοσμίως.